BALANS IN GEZIN

 

Thuis werken met spelende kinderen om je heen en misschien ook nog de zorg voor één van je ouders. Hoe doe je dat? Vluchten uit de hectiek van je gezin en thuiskomen op je werk kan niet meer. Er is een dringend advies om thuis te werken. De keukentafel wordt steeds meer de plek om te eten, werken, spelen, praten en kibbelen. Er is nieuwe balans nodig in het gezin. Balans tussen privé en werk, zorg voor kinderen en op jezelf kunnen, uitgaan en thuis zitten zijn slechts enkele thema's. In de cursus 'Balans in gezin' gaat Stephanie Beijnes in op de stevigheid in onszelf en om de 'rode knoppen' om te buigen naar 'aan-knoppen'. Zie voor meer informatie www.verliesenverder.nl.  

AANDACHT VOOR ELKAAR

 

Aandacht voor elkaar. Hoe doe je dat nu de Coronavrees het lijkt te winnen van het knuffelverlangen. Stephanie Beynes houdt een gratis Webinair over 'Aandacht voor elkaar' waar ze met de deelnemers zoekt naar contactvormen, symbolen en rituelen om elkaar in Coronatijd aandacht te geven. Op de website www.verliesenverder.nl vindt u meer informatie.  

LANDELIJK STEUNPUNT VERLIES BIEDT STEUN AAN NABESTAANDEN IN CORONA-TIJD

 

In de talkshow M en het reportageprogramma Kruispunt waren afgelopen maandag mooie beelden te zien over ‘sociale nabijheid op fysieke afstand’ voor nabestaanden in Corona tijd. Allerlei creatieve oplossingen en digitale communicatiemiddelen helpen bij het bieden van sociale nabijheid op fysieke afstand.

AANDACHT VOOR ELKAAR: LSV START MET E-CARD CAMPAGNE

 

De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden en nabestaanden rouwen onder verzwaarde omstandigheden. In ziekenhuizen en bij de uitvaart is het houden van afstand een eerste en begrijpelijke prioriteit. Troosten in nabijheid kan niet plaatsvinden. Nabestaanden komen vanuit een lege kerk in een leeg huis. Daarnaast zijn er ouderen die tussen ‘huidhonger en knuffelvrees’ vereenzamen. Nu de tweede Corona golf zich aandient, slaat de moedeloosheid toe. Hoelang gaat het nog duren? Wanneer wordt het contact weer normaal?

DRINGEND MEER AANDACHT NODIG VOOR ROUW OP DE WERKVLOER

Bij een zwangerschap is het vanzelfsprekend dat je ruim verlof krijgt. Deze doorbetaalde vrije dagen geven je alle ruimte om te herstellen van de bevalling en te wennen aan je nieuwe leven. Als er iemand in je directe omgeving komt te overlijden, word je echter na een aantal dagen alweer geacht aan het werk te gaan. Ruimte om te rouwen is er nauwelijks.